Godišnje nagrade HPS-a “željezničarima”

U Hrvatskom plananinarskom savezu 22. prosinca uručene su godišnje nagrade najboljim udrugama, akcijama i pojedincima HPS-a u trinaest kategorija u 2014. godini. U ruke Gojzeka stigla su čak tri priznanja:

U kategoriji “Najbolji rad s mladima” nagrađena je sekcija “Gojzeki” HPD-a Željezničar iz Zagreba. Pri dodjeli priznanja naglašeno je da se su se Gojzeki istaknuli kvalitetnim radom s djecom iz OŠ »Zapruđe« kroz malu planinarsku školu na Sljemenu, edukativne vježbe i redovne izlete koji su uvijek posjećeni s više od 100, a često i s više od 150 sudionika. Ovo je priznanje ove godine dodijeljeno po prvi put, a upravo su Gojzeki imali čast da budu prvi dobitnici.

Priznanje HPS-a Gojzekima

U kategoriji “Najveći doprinos planinarskoj publicistici” nagrađen je voditelj grupe Gojzeki Alan Čaplar za autorski i urednički rad na opsežnoj monografiji “Hrvatsko planinarstvo u 1000 slika” koja je tiskana krajem ove godine povodom 140. obljetnice hrvatskog planinarstva.

Posebno priznanje HPS-a za 2014. godinu primio je Željko Brdal, slijepi planinar koji je u rujnu 2014. uz pomoć vodiča iz HPD-a »Mosor« Split i HPD-a »Željezničar« Zagreb uspješno izveo uspon na Dinaru, te o tome, te o svojem redovnom planinarskom djelovanju, pisao u »Hrvatskom planinaru« i promovirajući planinarstvo govorio za pisane i elektronske medije. Željko Brdal ove je godine redovno sudjelovao na izletima Gojzeka te je stekao brončanu značku Hrvatske planinarske obilaznice.

Poslušajte prilog o Željku Brdalu:

dodjela priznanja HPS-a HPD "Željezničar" i Gojzekima
Legenda hrvatskog planinarstva prof. dr. Željko Poljak, predsjednik Izvršnog odbora HPS-a Vladimir Novak, slijepi planinar Željko Brdal i predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza prof. dr. Hrvoje Kraljević
dodjela posebnog priznanja HPS-a Gojzeku Željku Brdalu
Portet Gojzeka Željka Brdala koji je primio posebno priznanje HPS-a
dodjela priznanja HPS-a HPD "Željezničar" i Gojzekima
Skupna slika članova HPD-a Željezničar na svečanosti 22. prosinca. Slijeva: predsjednik HPD Željezničar Zvonko Filipović, voditeljica grupe Gojzeki Duška Marcić Svilar, Gojzek Željko Brdal, suvoditeljica Gojzeka Milica Manojlović, planinarski vodič Gojzeka Alan Čaplar, članica Nada Batinica Trkulja, ravnateljica Osnovne škole Zapruđe Ružica Vitman Sović, predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza Hrvoje Kraljević, tajnik HPD-a Željezničar Damir Bajs i član Izvršnog odbora HPS-a te član Upravnog odbora Željezničara Bernard Margitić.
dodjela priznanja HPS-a HPD "Željezničar" i Gojzekima
Alan Čaplar prima priznanje za rad na monografiji “Hrvatsko planinarstvo u 1000 slika”