Izlet u nepoznato

Hrvatska obiluje lijepim planinama. Iako smo ih mnogo već posjetili, mnoge su nam još ostale nepoznate i čekaju da ih otkrijemo. Ovaj se izlet razlikuje se od ostalih po tome što nitko (osim valjda Alana) ni ne zna kamo se ide. Možete biti jedino sigurni da će biti lijepo i zabavno, jer je tako na svim našim izletima. Hodat će se otprilike 3 sata. Ako se želite igrati i odgonetati kamo se ide – napišite ime planine koju ćemo posjetiti i svoje ime na papirić i predajte to Alanu na početku izleta. Tko pogodi dobit će od njega mali prigodni dar.

Okupljanje sudionika izleta je u nepoznato vrijeme na nepoznatom mjestu. Šalimo se, naravno: polazak nepoznatog prijevoznog sredstva je u subotu 24. veljače u 7:45 sati od OŠ Zapruđe. Dođite malo ranije! Budući da se broj putnika mora znati prije, svakako se prijavite na vrijeme.

Putovat ćemo neko vrijeme. Iz nepoznatog prijevoznog sredstva izaći ćemo na mjestu koje ćemo nazvati A i odatle se lokalnom cestom uputiti prema prvoj markaciji koja se nalazi u podnožju brda B. Na tom kratkom putu možda ćemo zastati da popijemo K i obavimo WC. Planinarski uspon koji traje oko sat vremena. Put vodi pretežno šumom i nije pretjerano težak, ali zbog snijega kretanje može biti malo otežano. Put na kraju izlazi na greben kojim se ubrzo stiže do planinarske kuće X. Kod kuće je predviđen duži odmor, koji uključuje sanjkanje ukoliko još bude snijega.

Planinarska kuća nalazi se na hrptu brda na koje ćemo se penjati i omogućava lijep vidik na dobar dio okolice, podnožje brda i na neka brda koja svatko može lako prepoznati. Sagrađena je prije određenog vremena i o njoj brine planinarsko društvo iz grada X. U kući se može dobiti piće, a hranu treba svakako ponijeti sa sobom. U kući će se moći dobiti planinarski žigovi – ponesite planinarske dnevnike.

Nakon odmora u planinarskoj kući nastavit ćemo najprije prema vrhu V pa dalje drugim putom prema mjestu gdje ćemo se u određeno vrijeme ukrcati u nepoznato prijevozno sredstvo. Za taj silazak trebat će nam nešto malo više od jednog sata hoda. Put je na nekim mjestima malo dosta strm pa taj dio treba proći s pojačanom pažnjom. U Zapruđe ćemo doći u večernjim satima.

OKUPLJANJE SUDIONIKA: u subotu, u 7:45 sati kod OŠ Zapruđe

UKUPNO JE PLANIRANO 3-4 sata hoda

IZLET VODI: Alan Čaplar (tel. 091/51-41-740, mail: caplar@hps.hr, web: www.alan-caplar.iz.hr)

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.