Izlet u nepoznato

na neko lijepo brdo, u jednu (za sada) nepoznatu subotu ove veljače

Hrvatska obiluje lijepim planinama. Iako smo ih mnogo već posjetili, mnoge su nam još ostale nepoznate i čekaju da ih otkrijemo. Ovaj se izlet razlikuje od ostalih po tome što nitko (osim valjda Alana) ni ne zna kamo se ide. Možete biti jedino sigurni da će biti lijepo i zabavno, jer je tako na svim našim izletima. Hodat će se otprilike 4 sata. Ako se želite igrati i odgonetati kamo se ide – napišite ime planine koju ćemo posjetiti i svoje ime na papirić i predajte to Alanu na početku izleta.

Okupljanje sudionika izleta je u subotu u 7:45 sati na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Putovat ćemo nepoznatim prijevoznim sredstvom (autobusom, vlakom, tramvajem, brodom ili space shuttleom). Budući da se broj putnika mora znati ranije, ako želite ići svakako se prijavite na vrijeme. Ekipa koja ima pravo na dodatne povlastice za putovanje vlakom, brodom ili space shuttleom treba to prilikom prijave reći Duški.

Putovat ćemo neko vrijeme. Iz nepoznatog prijevoznog sredstva izaći ćemo na mjestu koje ćemo nazvati M i odatle se lokalnom cestom uputiti prema nedalekom, nešto većem selu S. Na tom kratkom putu planirano je da skupina zastane da popijemo K i obavimo WC. U spomenutom selu S počinje markirani put kroz šumu. Na jednom mjestu prelazi se vidikovca odakle se lijepo vidi selo S, kao i dobar dio doline rijeke R. Put vodi pretežno šumom i nije pretjerano težak, a nakon određenog vremena hoda stiže se do planinarske kuće. Kod kuće je predviđen duži odmor.

PLANINARSKA kuća nalazi se na brdu koje je cilj našeg izleta i omogućava lijep vidik na dobar dio okolice, podnožje brda i na neka brda koja svatko može lako prepoznati. Sagrađena je od kamena i o njoj brine planinarsko društvo iz grada X. U kući se može dobiti piće, a hranu treba svakako ponijeti sa sobom jer se u kući ne služi. U kući će se moći dobiti planinarski žigovi – ponesite planinarske dnevnike.

Nakon odmora u planinarskoj kući nastavit ćemo putem prema odredištu O. Naposlijetku, spustit ćemo se kroz dio naselja N. Bude li vremena, na kraju puta zadržat ćemo se i odmoriti u gostionici G. U Zagreb, na Glavni kolodvor doći ćemo u večernjim satima.

Važno! Bude li prilike za sanjkanje, ponesite rekvizite za tu čudesnu aktivnost (plastične saonice-lopatice, vreće, i sl.)
OKUPLJANJE SUDIONIKA: u subotu, u 7:45 sati na Glavnom kolodvoru

UKUPNO JE PLANIRANO 4 sata hoda

IZLET VODI: Alan Čaplar (tel. 091/51-41-740, e-mail: caplar@hps.hr, web: www.alan-caplar.iz.hr)

PRIJAVE ZA IZLET: Duška Marcić-Svilar,099/212-0082, msduska@gmail.com; Milica Manojlović,095/913-2607, mmanojlovichka@gmail.com

Vodič zadržava pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti (što u ovom slučaju baš i ne znači ništa, jer ionako nitko ne zna kamo se zapravo ide).