Planinarski izazov za listopad

Poštovana djeco i roditelji – mali i veliki gojzeki!

Unatoč našim nadanjima da ćemo u novoj školskoj godini moći ponovno zajedno krenuti u planine, nažalost još uvijek nisu ispunjeni epidemiološki uvjeti koji bi omogućili održavanje redovitih izleta Planinarske grupe Gojzeki.

Kako bi planinarenje i dalje bilo sastavni dio vašeg života, umjesto zajedničkih autobusnih izleta osmislili smo za vas planinarski izazov koji će omogućiti da uživate u planinama i čuvate svoju privrženost Gojzekima. Na početku svakoga mjeseca objavit ćemo u Facebook grupi „Gojzeki“ i u drugim informativnim kanalima jedno pristupačno planinarsko odredište u okolici Zagreba. Vaš zadatak je isplanirati i poduzeti obiteljski izlet na to mjesto (bilo koji vikend u tom mjesecu) i kao dokaz o izletu u Facebook grupi Gojzeki objaviti fotografije s tog mjesta. Mi ćemo evidentirati da ste sudjelovali na mjesečnom izletu/izazovu grupe Gojzeki, a kada za to dođe vrijeme nagradit ćemo trud, redovitost i kreativnost.

Za listopad izazov je vrh Japetića – razgledna piramida na najvišem vrhu Samoborskog gorja (879 m). Osnovne informacije o Japetiću i pristupu na njega dostupne su na adresi https://www.hps.hr/info/hrvatski-vrhovi/japetic-vrh/.

Pošaljite nam svoje slike s vrha, uz hashtag #gojzeki!