Gojzeki se ne boje kiše

Tko se boji kiše još

Izlet na Samoborsko gorje:Japetić Oštrc 13.10.2012.

Gojzeki ispred Planinarskog doma na Oštrcu
Tradicionalna grupna fotografija sudionika izleta na Oštrc

Prave planinare malo kiše ne može spriječiti u odlasku na organizirani izlet. Ma, budimo iskrenu, čak im ni puno kiše ne može pomrsiti planove. A kako su Gojzeki pravi planinari u to kišno i tmurno subotnje jutro uspjeli su napuniti čitav veliki bus, a neki su se do Samoborskog gorja vozili i autima.

Alan je rutu prilagodio vremenskoj nepogodi pa smo umjesto Japetića osvajali jednom već osvojen vrh Oštrc.
Gojzeki se ne boje kiše

Prije početka popili smo kavu, i omastili brke odličnim Marijinim delicijama. A osim orehnjača, makovnjača i sličnih slasnih zalogajčića, našlo se tu i ponešto za nazdraviti.

Guste krošnje drveća štitile su nas od kiše i za manje od 2 sata stigli smo do odredišta.

U planinarskom domu  “Željezničar” na Oštrcu (691 m) uživali smo u toplim juhicama i finim greblicama, a ostalo je i podosta vremena za skupljanje (doduše nejestivih) kestena, metlanja okoliša i puno, puno kopanja. Veliki su otišli i do vrha, preklizavog i strmog za male penjače. Da je bilo ljepše vrijeme divili bi se super pogledu, ovako su se samo uspuhali po magli. Na kraju smo i priručnom tortom i prigodnom rođendanskom pjesmom proslavili Maksov 9. rođendan.

Na putu prema dolje vrijeme nam se ipak smilovalo. Izlet smo završili već tradicionalnom šetnjom Samoborom s obaveznom konzumacijom što sladoleda, što kremšnita.

Sad kad znate sve, uživajte malo i u fotografijama. Za početak kliknite na link i pogledajte lijepo opisane slike Mladena Stankovića: Gojzeki na Oštrcu, 13.10.2012.

A onda bavite pogled i na ove u prilogu: